sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Paprikat kylvetty


Innostuin sinivaleunikoista ja tilasin kolmea erilaista. Katsotaan saanko siemenet itämään ja taimet kasvamaan aikuisiksi. Lähikaupassa oli siemenet tarjouksessa ja muutama pussi lähti mukaan.


Tilasin Latviasta pionitukia ja ne tulivat nopeasti ja näppärästi.


Sansevieria ballyi on päässyt kukkimaan huomaamattani.
Kasvin nimi on siis Sansevieria ballyi, ja se on luonnonkeruuta, johon keruunumero Bally 12681 viittaa. Keruun alkuperästä tiedetään tämän verran: Kenya. Collected by Bally under ref. 12681 from the Kivuko Hills, Southern part of the Tsavo National Park.
Sain paprikat istutettua, kääpiöpaprika Hamik, California Wonder ja Spiralus. Katsotaan mitä noista tulee. Lisäksi laitoin omat siemenet suippopaprikaa ja oranssia paprikaa.


1 kommentti:

  1. Suunnitelmani ensi kasvukaudelle ovat hyvin maltilliset, jotta ei tule mitään ns. pakkoa tehdä jotain. Siitä on sitten mukava poiketa suuntaan jos toiseenkin. Ensimmäinen poikkeaminen tuli, kun laitoin latva-artisokat itämään. Olen kasvattanut niitä aiemminkin, mutta keräsin sadon vähän liian pitkälle kehittyneenä. Sain kasvit talvehtimaan, ja toisena vuonna annoin kukkien kehittyä pölyttäjien iloksi. Tänä vuonna yritän ottaa sadon riittävän aikaisin, sillä latva-artisokka on mahtavaa pizzan päällä.

    VastaaPoista