sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Ardisia


Paprikan taimet ovat itäneet, mikä ilahdutti suuresti. Tästä se kevät lähtee pikkuhiljaa käyntiin. Tyttäreni antoi nuupahtaneen jouluasetelman, pienessä purkissa oli seitsemän murattia ja tulilatva. Neljä murateista oli hengissä, tulilatvan istutin omaan purkkiin.


Viime vuotinen joulutähti kukoistaa. 


Kylvin orvokkeja, ne ovat suosikkejani


Sain kasan poistoon meneviä kasveja, katsotaan miten onnistun noiden kanssa. Puikkokämmekkä eli dendrobium 'Nobile'Erilaisia havuja

Tästä olin innoissani, ardisia!Näitä on myös punamarjaisia, mutta nämä kaksi valkomarjaisia.


Kiinanruusu on aloittanut kukinnan


Ja sokerina pohjalla, uusi korallimedinilla 'flamenco', se tuoksuu vaimeasti "vihreälle banaanille". Itse en kyllä tunne tuoksua kuin mennessäni ihan kasviin kiinni ja silloinkin heikosti.

"Medinilla-suvusta on huonekasveina yleisimmin saatavilla vain korallimedinilla (M. magnifica) ja joitakin ilmeisesti risteymäsyntyisiä lajikkeita, kuten Medinilla ’RS 002’ ja Medinilla ’RS 010’. Niistä ensin mainittua myydään kauppanimellä J’Adore Dolce Vita ja jälkimmäistä kauppanimellä Dolce Rossa."


Alla vanha medinillani 'Dolce Vita', siinä on runsaammat mutta pienemmät kukat. Kukat ovat myös paljon vaaleampia kuin tuossa 'Flamencossa'.

1 kommentti:

  1. Oot hyvässä kylvövauhdissa 🤗 Mulla odottelee vielä nuo samat ripsureunaiset orvokit kylvöä. Orvokit on ihania❤️

    VastaaPoista