sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Takapihalla kukkii


Vanhapoika jaksaa kukkia viikosta toiseen.
Sain anopinkielen luonnonmuodon, Sansevieria ballyi, Bally 12681. 

Kasvin nimi on siis Sansevieria ballyi, ja se on luonnonkeruuta, johon keruunumero Bally 12681 viittaa. Keruun alkuperästä tiedetään tämän verran: Kenya. Collected by Bally under ref. 12681 from the Kivuko Hills, Southern part of the Tsavo National Park.


Äitini pihalla oli karkulaisena talonseinän ja asfaltin välissä japaninangervo, Spiraea japonica, sain juuret lähes vahingoitumattomina ylös. Kiinanruusu kukkii myös viikosta toiseen.


Englanninpelargoniat


Vanhoja suomalaisia


Omia suosikkejaniAlla Prince Gustav


Köynnösruusu


Devonshire Dumpling


Petuniat


Kurkku alkaa tuottamaan satoa


Istutin opuntiat uusiksi


Naavatillandsia, Tillandsia usneoides, se tuli postissa ja näytti hieman surkealta, luulin sen jo kuolleen, mutta kun upotin veteen, lupaavaa vihreää alkoi ilmestyä sen lehtiin


KeijunmekkoTähtiputki


Kärhö 


Kärsimyskukka on varma kukkija


Ja ihmeköynnös, joka kukkii, kukkii ja kukkii...

4 kommenttia:

 1. Voi tuota Vanhaa poikaa kukkasineen, aivan ihana. Onnistuisimpa minäkin joskus kukittamaan omani. Sain taas häätää villakilpikirvoja pois siitä, parveke lienee ollut vähän liian lämmin sille. Ihanat nuo sun muutkin kukat, pelargoniat, kärhöt ym. ym.

  T: Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vanha poika on sitkeä kukkija, kun se alkuun pääsee.

   Poista
 2. Ihanat koirat teillä! Kiva kun blogissasi on myös huonekasveista juttua. Itse en ole koskaan menestynyt sisäkukkien kanssa ja ne muutamat hassutkin jouduin laittamaan pois, kun meille tuli vuoden alussa kissoja, joista toinen syö kaiken vihreän. Ihastelen erikoisuuksia siis sinun blogissasi. :)

  Tuo kysymysmerkkikukka on muuten tähtiputki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiputki, niinpä tietenkin! Joskus vain on musta aukko, kun yrittää muistaa jotain nimeä... Yleensä luovutan suosiolla ja lisään nimen kun se juolahtaa mieleeni tai joku tunnistaa kasvin :)

   Poista