sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Tyttäreni innostui puutarhan hoidostaHei kaikki! Olen Yael, muutimme mieheni kanssa 2017 elokuussa Lohjalle omakotitaloon. Yllä olevassa kuvassa näkyy takapihamme sireenit kukassa. Tämä on ollut meidän pitkä haave, olemme molemmat Espoosta ja 3 isovillakoiran kanssa oma piha ja talo on juuri se mitä olemme etsineet. Kasvatan isovillakoiria ja minulla on pentueita noin kerran vuodessa. Koirien ja pentujen takia piha on kuitenkin jäänyt täysin hoitamatta, koska se on joka tapauksessa tuhoutunut koirien juostessa, leikkiessä ja kaivaessa pihalla.

Kun muutimme elokuussa 2017 omakotitaloon, olin raskauden puolivälissä ja jouduin melkein heti osastolle synnytyksen estelyyn. Laskettu aika oli tammikuussa ja esikoisemme syntyi lokakuun puolessa välissä. Loppuvuosi meni sairaalassa pikkukeskosen kanssa ja seuraava vuosi pikkulapsiarjen kanssa ja stressaavasta vuodesta toipuessa. Loppuvuodesta 2018 tulin uudelleen raskaaksi ja minulla oli jälleen vaikea raskaus ja valtaosa ajasta meni makuulla. Tällä kertaa kuitenkin kaikki meni lähes loppuun asti ja pikkuveli syntyi elokuun ensimmäinen päivä. Viimeiset 9 kk ovat menneet unettomien öiden kanssa sekä itkun rauhoitteluun. Eli pojat ovat nyt 2,5v ja 9kk. 

Nyt kuitenkin alkaa arki vihdoin vähän helpottamaan ja koska koronan takia kaikki harrastukset, tapahtumat ja oma elämä on jäissä, olen päättänyt vihdoin tehdä pihallemme jotain. Ja kun pojatkin alkavat olla siinä iässä että viihtyvät hyvin ulkona ja olemme paljon omalla pihalla, niin on aika muuttaa piha semmoiseksi kuin olen sen aina haaveillut olevan!

Tämän vuoden projektit ovat takapihalla leikkialue, kasvimaa sekä mansikkakeidas. Nämä ovat nyt tänä keväänä aidattuja, jotta koirat eivät pääse tuhoamaan niitä ja etteivät lapset pääse valvomatta kasvimaalleni. Etupihan projekti on salainen puutarha ja talon sivulla marjatarha.

Kasvimaa 2019

Takapihan pionit 2019

Etupihan keijuangervot 2019 ennen parkkipaikan laajennusta, nämä siirrettiin tien varteen kurtturuusujen tilalle, toivottavasti selvisivät siirrosta.


Talon sivusta 2019, tuija on siirretty putkirempan yhteydessä takapihan aidan viereen näkösuojaksi. 

Ja pihan pikku tuholaiset eli Diudin pennut keväällä 2018


1 kommentti:

  1. Pitää heti ihastella näitä pentuja. Niin mehän asutaan samalla paikkakunnalla eli Lohjalla, kiva kun on jo muutamia täältä.

    VastaaPoista