sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Ötökkähotelli



Tyttäreni päätti tehdä ötökkähotelleja:

Tänään oli vuorossa ötökkähotellit! Sain askarreltua kaksi kappaletta ja olen itseasiassa hämmästynyt kuinka hienoja niistä tuli! Mutta halvemmaksi olisi tullut ostaa kaupasta, näihin meni ainakin pari tuntia / kappale ja ihan järjetön määrä tavaraa, vielä 7 kappaletta tekemättä!

Vanhemmiltani sain takalevyn, piirsin vapaalla kädellä viivat ja isäni ystävällisesti sahasi sirkkelillä levyn viivaani pitkin, jonka jälkeen ihmetteli ääneen, että miksiköhän kaikki levyt ovat vinoja ja eri kokoisia. No hätä ei ollut tämän näköinen, mieheni ystävällisesti rumasti nauraen sahasi minulle eri mittaiset reunat, joten ne korostivat hienosti täysin vinoja hökkeleitäni. Kyllä, kyseessä tuskin enää on hotellit, vaan pikemminkin hökkelit. Sen jälkeen pääsin hommiin. Äidilläni on valtavasti erilaista rojua, josta nyt ilahduin hirveästi! Sain kuivaa sammalta, kaarnaa sekä tyhjiä keppejä/kukkia. Haimme viime viikolla mieheni kanssa mökiltä peräkärryllisen multaa ja keräsin esikoisen kanssa samalla käpyjä ja sammaleisia oksia. Käytännössä minulla oli ainakin kestokassillinen roinaa, mikä upposi lähes täysin vain kahteen hökkeliin. Mutta mikä valtava ylpeyden aihe: sahasin käsisahalla itse keskellä olevat laudat! Mittasin nekin väärin vapaalla kädellä, joten niitä piti asetella vähän vinoon. Tämän jälkeen porasin itse laudat kiinni, muutaman kerran ruuvit menivät täysin huti. Onneksi osaan nykyään peruuttaa ruuvarilla toiseen suuntaan, jotta pystyin helposti korjaamaan asian! Kaarnaan tein toisella poralla eri kokoisia reikiä eri kokoisille ötököille. Täytin kaikki kolot hienosti eri materiaaleilla, jotta mahdollisimman moni ötökkä innostuu tästä. Ja tämän jälkeen vedin nitojapyssyllä verkon kiinni ja aika monta niittiä meni myös huti.

Mutta siinä ne ovat! Jos ei ötökät näistä innostu, niin ei sitten mistään! Parasta olisi että kaikki eksyneet onnettomat mehiläiset ja pölyttäjät löytäisivät suojaisan ja mukavan kodin hökkelistä ja haluaisivat talvehtia siellä. Muuten kaikki tämä on ollut turhaa ja ottaa aika paljon päähän.


Äidin huomautus: "Aamen"  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti