sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Innostuin kasvimaasta


Sain puutarhaluennolta jättikurpitsan siemenen ja opin, että ne voivat kasvaa 200-300 kg painaviksi, ennätys kilpailuissa on ollut 600-800 kg. Kokeilen siis onneani jättikurpitsan kanssa. Mieheni totesi, että voimme kutsua koko suvun päivällisille pitkin syksyä, tarjolla kurpitsakeittoa ja-piirakkaa. Mukaan saa ottaa viemisiä kotiinsa.

Kuopus kävi kyläilemässä ja saarnasi lihan ekologisesta vaikutuksesta ja halusi kasvislasagnea härkiksestä tehtynä. Allekirjoittanut ei ollut ikinä kuullutkaan härkiksestä, mutta nyt siis tiedän kyseessä olevan härkäpavuista tehty valmis raaka-aine, jota voi käyttää jauhelihan tapaan.

Mietin siis, miksi ostaa valmiiksi prosessoitua härkäpapua, jos niitä voi itsekin kasvattaa. Niinpä ostin härkäpapuja, pensaspapuja, silpoydinherneitä, vihersipulia ja kesäkurpitsaa kasvimaalleni.

Tässä linkki vegaaniliiton "härkäpapua sarvista" reseptikokoelmaan


Sähkömies on tällä hetkellä suosikkini. Hän kävi korjaamassa koiranpentuni syömän sähköjohdon ja kytki ilmalämpöpumpun uudestaan. Nyt terassille saa 12 astetta lämpöä ja periaatteessa voin siirtää kasvit pikkuhiljaa ulos.

Siitä ilahtuneena ostin iso-olkikukka, tsinnia, tarhakukonkannus ja kiinanasterin siemeniä. Luin myös jostain artikkelin hyvistä leikkokukista ja ajattelin kasvattaa omat leikkokukkani ensi kesänä.


Tomaatit eivät ole juuri kasvaneet viime viikosta, mutta ovat kaikki hengissä.


Chilit ovat kasvaneet hieman, osa kaipaa kohta isompaa ruukkua.


Saunassa kukkii pelargonit, ovat kukkineet koko talven.Marketti saint paulioita


Sokerina pohjalla keittiön ikkuna, jonka eteen parkkeerasin lintuhäkkini, jossa on kanarialintu. Kanarialintu laulaa jo aarioita ja sitä on mukava kuunnella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti