sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Yönkuningattarella 2 nuppua


Yönkuningattarella on kaksi pientä nuppua, katsotaan, jaksaako tehdä nuo kukiksi asti.

Pääsiäisen jälkeen iski takatalvi, piha on lumipeitteen alla eli pihalta ei ole oikein mitään muuta kerrottavaa, kuin että lunta tuli...

Laitoin kuitenkin perennan siemeniä multaan, katsotaan, itävätkö, toivottavasti vasta kun ne voi laittaa ulos...

Laitoin ensimmäiset kahdeksan daaliaa multiin. Ajattelin taas kerran kokeilla ruukkukasvatusta, vaikka kukinta oli hienompi, kun olivat maassa. Daalioiden ongelma on, että kukinta alkaa myöhään ja vievät paljon tilaa. Jos laittaa puutarha perälle kesäksi kasvamaan, kukaan ei näe niitä syksyllä kun kukinta alkaa.

6 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja, että saat kohta nauttia kukinnasta. Itselläni on vielä pieni taimivaiheessa oleva yönkuningatar. Tämän hoidosta olisi mielenkiintoista lukea. Oletko aiemmin saanut sen kukkimaan ja miten? Minkä kokoinen kasvi on? Onko millaisessa kasvualustassa ja millaisella paikalla? terveisin Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haet selenicereus tunnisteella, löydät aiemmat kukinnat. Minulla on siis yönkuningatar ja yönprinsessa, molemmat ovat kukkineet useamman kerran, noin kerran vuodessa. Ne molemmat ovat saviruukussa, kaktusmullassa ja 12 h kasvilampun alla eteläikkunalla. Kastelen läpi vuoden 5 päivän välein. Kesällä lannoitan punaisella lannoitteella.

   Poista
  2. Tuolla tarinaa lannoituksesta https://nordicgarden.fi/x/june/lannoituksen-tuskaa/

   Poista
 2. Ensimmäisillä naapureillamme oli aina valtavan isot daaliat, tai rouva puhui joriinin juurista. En ole missään nähnyt samanlaisia. Ne olivat yhtä suuria kuin ruokalautaset. Muistan aina varsinkin keltaisen daalian, joka katseli minua aamuisin lähtiessäni töihin. En koskaan saanut tietää, että oliko kyse jostain tietystä lajikkeesta vai oliko hänellä joku salainen hoitoresepti niiihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja daalioita kutsutaan joriineiksi. Kun ne ovat muutaman vuoden kesät kukkapenkissä, ne kasvavat todella isoiksi. Vanhoja lajikkeita saa lähinnä tutuilta tai harrastajilta.

   Poista
  2. Noita isokukkaisia löytää nimellä dinner plate dahlia. Esim cafe au lite on todella isokukkainen.

   Poista