sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Daalian juurakot pois maakellarista

 


Nostin daalian juurakot ja gladiolukset pois maakellarista ja aloin pikkuhiljaa ruukuttamaan niitä. Vaikka kuinka järjestelen, tila tuntuu loppuvan kesken. Tiedän toki, että voisin laittaa ne maahan suoraan yöpakkasten mentyä, mutta tykkään esikasvattaa ne, jotta voin nauttia kukinnasta pidempään.


Aloitin myös pelargonien mullanvaihdon, onneksi ne näyttävät olevan hyvässä kunnossa. Osa jopa kukkii.Kirjavan kiinanruusun jaoin kahteen ruukkuun, kummallekin pistokkaalle oma ruukku.

2 kommenttia:

  1. Hei. Minun lemppareihin kuuluu daaliat ja olen ostanut kukkivia valmiita taimia ja yritin talvettaa siinä onnistumatta mutta nyt ostin vanhaa kantaa olevia juurakoita,niin aattelin että sinä kokeneena varmaan tiedät niksejä kuinka pärjään sitten talven niitten kaa ja tärkeää on tuo alku kasvatuskin? Se myös mietityttää syksyllä mistä tietää että kasvi on tuleentunut vai mikä se sana onkaan? Ostin myös viherlandiasta pari ihanan väristä juurakkoa.Kysynki että jos kasvatan isoissa ruukuissa niin pitääkö niistäkin ottaa juurakot pois mullasta? ( Varmaan oli tyhmä kysymys) kiitos jo etukäteen jos ehdit vastailla�� t Saikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, juurakoiden talvetustapoja on varmaan yhtä monta kuin talvettajaa... Noin pääsääntöisesti ne on aika sitkeitä ja kestävät monenlaista. Viileä, kuivahko pimeä tila on varmaan paras. Jos se on liian kuiva, kannattaa varmaan suihkutella juurakoita pari kertaa talven aikana. Jos se on kostea (niinkuin minun maakellarini), kannattaa juurakot nostaa pois sieltä ennenkuin mätänevät. Syksyllä, en juuri mieti tuuleentumisia. Kun minulla on aikaa, nappasen oksat poikki ja vien juurakot kellariin. En puhdista niitä kovin hyvin mullasta, vaan ravistelen vain pahimmat mullat pois. Jotkut ilmeisesti talvehdittavat juurakot mullassa, minä en ole koskaan kokeillut. Ehkä lähinnä siksi, että ne vievät vähemmän tilaa juurakoina. Toisaalta keväällä säästyisi istuttamisen vaiva, jos olisivat jo valmiiksi mullassa... Toisaalta keväällä näkee hyvin juurakoiden kunnon, kun ne ovat paljaina. Moni ei esikasvata ja daaliat kukkivat syksyllä. Minusta Suomen kesä on niin surkean lyhyt, että haluan esikasvattaa ja minulla ne aloittavat kukinnan kesäkuussa.

      Poista