sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Daalian juurakot kuivumaan

 


Niin vain tuli päivä, että päätin laittaa daaliat kellariin. Osa oli vielä isoissa ruukuissa, enkä viitsinyt jäädä odottelemaan todella kylmiä päiviä, sillä helpointa nuo oli purkaa ulkona. Varret yhteen kottikärryyn ja mullat toiseen.Osan kukista leikkasin ruukkuihinUlkona vielä viimeiset sinnittelevät


Syysvuokko

Orvokki


RuusuAsteriHiukan kohmettuneita ruusunnuppujaLemmikki

Lähipuutarhassa oli vastustamaton tarjous: irtosipulit 10 cnt kpl. Ostin Mount Hoodia 100 kpl, Ice Follieria 100 kpl ja yllätyssipuleita 100 kpl. Mount Hoodissa oli isojen sipuleiden kyljessä paljon pieniä sipuleita. Ice Follier ei näyttänyt jakautuvan, mutta yllätyssipulit olivat isoja ja ne näyttivät jakautuvan kahtia. Saa nähdä mitä keväällä nousee. Nyt tarvitsisin keltaisia tulppaaneja ja krookuksia...

Mount Hood kuuluu ryhmään yksinkertaiset keltanarsissit. Suuret ja kauniit kukat ovat aluksi keltaiset ja myöhemmin maidonvaaleat.

Suuritorvinen ´Ice Follies´ on helppohoitoinen ja kestävä torvinarsissi. Kukka on aluksi valkoinen ja torvi raikkaan sitruunankeltainen, joka myöhemmin vaalenee lähes valkoiseksi. Kukkii huhti-toukokuussa.


2 kommenttia:

 1. Minulla ei ole daalioita ollenkaan mistä lähipuutarhasta ostit sipulit ❓
  Kauniita narsisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne Uudenmaan Pihamestareilta, mutta sipulit olivat loppuneet jo puoleen päivään mennessä. Itse ryntäsin sinne jo aamusta. Ajattelin ostaa narsisseja, kun kukkivat vuodesta toiseen eivätkä elukat syö niitä.

   Poista