sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Lidlin pionit

 

Lidlissä oli pionit 4 euroa kpl. Sain kaikki istutettua, mutta näpit kyllä jäätyivät pahemman kerran. Maa on vielä täysin sulaa ja ensi viikoksikin on yölämpötilat vielä luvattu reilusti plussan puolelle.

”Sarah Bernhardt” on yksi rakastetuimmista pioneista. Se oikea mummolan pioni, jonka vanhemmat ihmiset muistavat lapsuudestaan. ”Sarah Berhardt” ei suotta ole niin suosittu, sen runsas kukinta hurmaa sukupolvesta toiseen. Lajike tekee runsaasti sivunuppuja, joiden ansiosta kukinta kestää kauemmin. Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt' on kestävä ja rakastettu pionilajike jo vuodesta 1906. Lajike kukkii runsaasti suurin, vaaleanpunaisin, kerrotuin ja tuoksuvin kukin heinäkuussa. Suuret kukat vaativat usein tuen.

Kiinanpioni 'Coral Sunset' kukkii suurin, puolikerrotuin, aprikoosinvärisin kukin, jotka muuttuvat kukinnan edetessä korallinpunaisiksi. Kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu heinäkuulle.

Kiinanpioni ’Dr. Alexander Fleming’
Pinkit, kerrotut, tuoksuvat kukat joissa on vivahde lohenpunaista. Tekee myös sivukukintoja. Voimakaskasvuinen ja vahva vartinen.

Inspecteur Lavergne' P.lactiflora kiinanpioni
Doriat 1923 Ranska. Kerrattu keskikokoinen kukka on syväntummanpunainen,
kapeammissa keskusterälehdissä hopeinen häivähdys. Tuoksu ei ole mitenkään huomattava, mutta miellyttävä ”pionintuoksu”.Tämä lajike on keskimääräistä myöhemmin kukkiva ja sivunuppujensa ansiosta yksi kauimmin kukassa oleva pioni. Kukinta-aikaa on lähes koko heinäkuu. Korkeus 95 – 105cm ja hennohkot varsistot vaativat tuentaa.’Inspecteur Lavergne’ on yksi luotettavimmista tummakukkaisista pioneista. Kukkii vuodesta toiseen runsaasti ja pitkään.

Pioni 'Karl Rosenfield' on yksi perinteisistä kotipihan pioneista ja sen loistavan karmiininpunaiset, kerrotut kukat kesä-heinäkuulla eivät jää huomioimatta keneltäkään.

2 kommenttia:

  1. Oi miten upea valikoima. Minullakin on yli kolmekymmentä pionia mökillä. Sain juuri hiljattain yhden ison pionin naapurilta ja vein sen kellariin ruukussa. Olisi kai sen voinut vielä istuttaakin, mutta keväällä sitten. Yksi tuttu myös tarjosi kahta isoa pionia ensivuonna, ei niistä voi kieltäytyä... eli pionit senkuin lisääntyy. Toivottavasti omasi kukkivat jo ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun on aina vaikea vastustaa pioneita :D Ne vain ovat niin kauniita.

      Poista