torstai 13. kesäkuuta 2019

Kesäloma alkoi


Juhannusruusut ovat alkaneet kukinnan ja ne ovat varmaan kauneinta, mitä olen vähän aikaan nähnyt. Ne kasvavat kirjaimellisesti vaikka kiven raossa ja tuoksuvat huumaavasti. Olen yrittänyt aiemmin istuttaa niitä vähän sinne ja tänne, mutta vasta täällä ne oikeasti kukoistavat.


Lupiineista samoin kuin kurtturuusuista on ollut keskustelupalstat täynnä, mutta toistaiseksi aion katsella minne päin mennään. Pidän itse asiassa kovasti kummastakin kukasta.


Tällä pihalla viihtyy myös orvokki, se on villiintynyt joka paikkaan ja olen siitä todella iloinen, orvokki on yksi lempikukistani. Missään muualla se ei ole siementänyt näin paljon ja selvinnyt omin voimin vuodesta toiseen.


Sain purettavalta pihalta kuunliljoja ja otin ne talteen, niille on aina käyttöä jossain päin pihaa


Aurinko on porottanut todella kuumasti ja yhtenä iltapäivänä halusin todella olla ulkona ja ainoa varjoisa paikka jonka löysin ole tämä kukkapenkki talon takan. Istahdin sen kulmalle ja kitkin kottikärryllisen vyohenputkea pois.


Purppuravaula kukkii sekä punaisin että valkoisin kukin.Sain kasvimaatani potkittua vähän eteenpäin, tomaatit ja paprikat ovat kasvihuoneessa. Kurkut ja pavut vihdoin kylvetty, saa nähdä olinko liian myöhään liikenteessä.


Ostin kaksi makeakirsikkaa, Leningradin musta ja Meelika.Kliivia kukkii


Tässä ruukkupuutarhani alkua


Pelargoni Alastaron Helena
Tähän on tulossa aidanne, mutta toistaiseksi perennat tuovat lisäväriä, kun pensaat ovat vielä niin matalia / pieniä. Tuossa on kultasadetta, keltarusokuusamaa ja terttuseljaa


Tässä tarjoitus saada rikkaruohoviidakon läpi polku, joka kauniisti kiertää kukkapenkkejä...


Ja yksi kulma saatu auki rikkaruohoista


Sain viimein kaikki kaktukset ja lehtikaktukset ulos parvekkeelle, mihin paistaa eteläaurinkoKatoimme pikkupuut kivetyksellä ja kuorikatteellaKitkin marjapensaat, lähtötilanne ja lopputilanne
Lopulta laitoimme kivetykset myös isoille puille.


"Rikkaruohoja" eli ihan itse ovat kylväytyneet "vääriin" paikkoihin, mutta ovat ah niin ihania.
Kasvimaalla kurpitsa kukkii


Ensimmäinen mansikka kypsyi


Ja ihka ekat retiisit, jotka olivat todella hyvän makuisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti