keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Hedelmäpuut


Aika ajoin innostun uusista ja vanhoistakin asioista. Niin tai näin, innostuin kirsikkapuun hankinnasta. Muistelin, että joskus olen istuttanut kirsikkapuun pistokkaita kaksi kappaletta talon vierelle, mutta mihin??? Pienellä alueella kasvaa jos jonkin näköistä puun vesaa, mutta mitä ne ovat? Tunnistin männyt, pihlajat, koivun ja tammen. Loput näyttivät kaikki samanlaisilta...

Keräsin lehdet riviin ja aloin tunnistaa niitä. Pieni kierros rantaan tuotti oikealla olevan lehden, se on luultavasti leppä eli se ei ole hedelmäpuu. Vasemmalla on luumupuu, niitä olin istuttanut aikoinaan kuusi, löysin kolme (kuvat alla). Keskellä olevat kaksi lehteä ovat täysi arvoitus.
Löydöistäni innostuneena etsin ja löysin omenapuun, joka oli rikkaruohojen valtaamana vanhalla perunapellolla. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, minulla on vielä hukassa seitsemän puuta.


Mutta suuntasin puutarhaliikkeisiin surffattuani tietoa kirsikka- ja luumupuista ja päädyin ostamaan kaksi luumupuuta ja kaksi kirsikkapuuta.Ps. kaikki neljä puuta & terijoen salavat mahtuivat autoon ja kävimme istuttamassa ne talon viereen vanhojen luumupuiden joukkoon.


Laatokan helmi ja parikkalan tummaluumuSikkolan kuulasmarja ja huvimaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti