keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Cymbidium


Siinä se nyt on, elämäni ensimmäinen cymbidium. Se oli tarjouksessa, vain 10 euroa. Jännityksellä odotan, millainen kukka siinä on.

Cymbidium hoito-ohje:


"Cymbidit ovat Himalajalta ja viihtyvät kesäisin 15-25°C, syksyllä 10-16°C ja talvella sitten jälleen hiukan lämpimämmässä.

Kasvit viedään kesäksi ulos valoisaan, mutta paahtavalta keskipäivänauringolta suojattuun paikkaan.
Kasveille annetaan vettä niin, että kasvualusta ei täysin kuivu. Kesällä ne tarvitsevat paljon lannoitetta, siksi sitä on paras antaa joka kastelukerralla!

Syksyllä alkaa 2-4 viikon viileäjakso ulkona (lämpötila n. 10°C), kevyt halla ei ole ongelma kasvin ollessa kuivahkona. Sitten lämpötilojen laskiessa alle 10°C tuodaan Cymbidium sisälle viileään ja valoisaan paikkaan.

Tässä vaiheessa ei saa enää kastella ja lannoittaa kunnes kukkaversot näyttäytyvät. Tämä tapahtuu tavallisesti 3-4 viikon kuluessa...
Kukkaversojen tultua näkyville kastellaan taas tavallisesti ja lannoitetaan joka 14 päivä.

Hyvin kauan kestävän kukinnon jälkeen voidaan kuihtuneet kukkaversot leikata bulbia myöten pois. Kukinnon muodostumisen aikana muodostuvat myös uudet versot, jotka voivat sitten seuraavana talvena tulla kukkaan.

Tärkeää: Mikäli viileäjaksoa ja sitä seuraavaa lepojaksoa ei noudateta niin kukinnon sijasta voi käynnistyä uusversojen kasvu ja kukinta jää pois!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti