sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Mökillä


Mökillä... Sää oli mitä mainioin ja nukuimme kellon ympäri, mitä ei ole tapahtunut sitten teinivuosien...


Takka, takkatuli...


Valkea kuulas jaksoi pullauttaa yhden (1) omenan.


Mieheni leikkasi ruohon ja kompostit ovat ääriään myöten täynnä.


Hiiret pääsevät hillumaan saunalla, mutta ei enää...


Tämä on hieman säälittävä hopeapaju, pienempi kuin mustikanvarvut, mutta istutin niitä kymmenisen juurtunutta taimea, toivottavasti jaksavat talven yli.


Luonto on vain niin kaunis...


Ruusu kukkii


Vesiallas on jo ihan syksyisissä tunnelmissaSyysleimut kukkivat


Päivänhattu


Tyrnikin jaksoi tehdä yhden marjan


Hiiriverkko valmis


Gladiolus kukkii


Onneksi paikallisilla oli ylimääräisiä omenia laitettuna tien viereen. Poimin omenani siis laatikosta, kun oma puuni ei innostu omenan tuotantoon...

6 kommenttia:

 1. Ihanaa mökkioleilua, noinhan se kuuluukin, rentoutua.
  Mutta hei kysymys. Näin sinusta jutun Viherpiha-lehdessä ja innostuin kaktuksista. Kävin äsken ostamassa Rchinocactus Grusonii. Se on muovipurkissa. Voinko vielä siirtää sen toiseen ruukkuun ja kaktusmultaan tai odotanko kevääseen? Toinen kysymys, minulla on lasitettu parveke ja siellä pieni kasvihuone, voinko laittaa kaktuksen vielä sinne, mittari näyttää +15astetta? Onko kasvilamppu talvella ihan pakollinen sille? Olisin niin kiitollinen jos voisit vastata näihin. Sinulla on IHANA kaktuskokoelma.

  VastaaPoista
 2. Mihinkähän mun kysymys on hävinnyt.. Siis näin sinun kaktusjuttusi uusimmassa Viherpiha-lehdessä ja innostuin. Kävin tänään ostamassa ensimmäisen kaktukseni Echinocactus Grusonii. Mulla on lasitettu parveke, jossa pieni kasvihuone. Voinko laittaa sen vielä sinne, lämpötila on +15astetta? Pitääkö/voiko sen siirtää kaktusmultaan ja saviruukkuun nyt tai vasta keväällä? Tarviiko se kasvivalon talvella? Mulle ei kukittaminen ole tärkeää.

  VastaaPoista
 3. Hei, huomasin kommenttisi vasta nyt, päivittelen blogia vain noin kerran viikossa... Itse siirrän kaktukset suoraan muovipurkista saviruukkuun, huolimatta milloin olen ostanut ne. Kaktukset noin pääsääntöisesti kestävät +5 - +8 asteen lämpötiloja. Öisin on kylmintä klo 1 ja 8 välillä ennen kuin aurinko nousee lämmittämään. Minä pidän kaktuksilla (ja muillakin kukilla) kasvilamppua talvisin.

  VastaaPoista
 4. Tuhat kiitosta vastauksesta. Tänään lähden kaktusmulta ostoksille, niin ja saviruukun. Kasvilamppuakin pitää alkaa katsomaan ja kohta kaveria kaktukselleni.

  VastaaPoista
 5. Tänään lähden kaktusmulta ostoksille ja saviruukun ja se kasvilamppukin pitää hankkia, jeee.

  VastaaPoista
 6. Onnea kaktusten kasvatukseen, ne ovat oikeasti kivoja :)

  VastaaPoista