torstai 14. tammikuuta 2016

Amaryllikset kukkivat vielä


Talven jäljiltä vielä viimeiset amaryllikset kukkivat.
Vinkki amarylliksen uudelleen kukintaan:
"Kastelen aluslautasen kautta miedolla lannoitevedellä n. kerran viikossa. Multa saa ennemmin kuivahtaa kastelukertojen välillä. Jatkuvaa märkyyttä sipulit kestävät huonosti.
5. Jatkan näin niiden kasvattamista koko kevään ja kesän. Kesällä ne viihtyvät hyvin myös ulkona. ”Istutan” ne ruukkuineen päivineen maahan ja siellä ne viihtyvä erinomaisesti.
6. Elokuun lopulla otan ne sitten sisälle, lopetan kastelun ja annan mullan kuivahtaa kokonaan. Kun lehdet alkavat nahistua, niin leikkaan ne poikki n. 1-2 cm sipulinyläpuolelta.  Siirrän sipulit ruukkuineen päivineen pimeään n. + 10 asteiseen paikkaan ja pidän siellä levossa 10 vähintään viikkoa. Sitten nostan ne esiin, pesen sipulien juuret ja istutan ne uuteen multaan ja aloitan taas tuon ihanan seurannan kuinka kukkavarret alkavat nousta esiin ja puhjeta kukkaan. Suurin syy muuten tuohon ”kukkimattomuuteen” on tuo lepoajan lyhyys. Jos sipulit nostaa liian aikaisin sieltä pois, niin kukka-aihiot eivät ole ehtineet kehittyä ja amaryllikset kasvattavat vain pelkkiä lehtiä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti