tiistai 25. lokakuuta 2016

Kukat sisälle


Niin vain syksy etenee ja nostin kasvit sisälle, aina stressaan miten ne mahtuvat, mutta kyllä ne aina jotenkin mahtuvat...


Lehtikaktukset saivat oman hyllyn


Pelargonit ja petuniat, sekä verenpisarat, maljaköynnökset ja ihmeköynnös


Osa pelargonioista, vielä niitä on lasitetulla terassilla ja pitäisi päättää mitä niiden kanssa teen...


Ostin kaksi uutta kasvilamppua makuuhuoneeseen, nuo ovat olleet aika hyviä



Tässä vielä kaktuksiani...


Keikejä on nyt syksyllä tullut kaksi, ne ovat isoja ja alan ohjailemaan niitä omiin ruukkuihin


Heräteostos, jonka ohi jo kävelin, mutta kävin noutamassa seuraavana päivänä. Tähkämaija eli calathea crocata, ethernal flame



Saintpaulia emerald love


Kärsimyskukka on kukkinut nyt aika ahkerasti lähes joka päivä


8 kommenttia:

  1. Oi, miten paljon sinulla on talvetettavia kasveja! Kauniita pelargoneja sinulla, Niistä tykkään minäkin ihan hirveästi, sinulla ne taitaa talvehtia ihan sisätiloissa loistavasti mikä on huippu juttu :)

    VastaaPoista
  2. Sisällähän nuo makkarissa, kun ei ole muutakaan paikkaa... Ensimmäistä kertaa kokeilen petunian talvehdittamista, katsotaan onnistuuko.

    VastaaPoista
  3. Onpas sinulla paljon talvetettavia kasveja todellakin. Upea kokoelma kaktuksia sinulla:) Upea kukka kärsimyskukalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määrän huomaan itse yleensä vain kun on aika siirtää kasveja sisään tai ulos ja tietty mullan vaihdon yhteydessä :)

      Poista
  4. Miten monta tuntia päivässä pidät kasvivaloa päällä kaktuksilla? Entä annatko niille yhtään vettä talven aikana?
    Ihania, ihania. Mulla on Vanhoja poikia ja Hovipojankaktus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvivalo on päällä noin 10-12 tuntia. Kastelen normaalisti talven aikana, kun kaktukset ovat sisällä eli kerran kahdessa viikossa. Lehtikaktukset kastelen kerran viikossa.

      Poista
  5. Kiitos vastauksestasi,miten paljon annat niille kaktuksille vettä? Ja en ymmärrä, kun olen lukenut, että kaktukset ovat talvilevossa eikä koko talvena saisi kastella. Anteeksi ihmettelyni ja kysymykseni,mutta olen aloittelija enkä halua ettäkaktukseni kuolevat nyt väärän hoitoni takia talven aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niinkuin lasten / koirien / kodin hoidossa, niin myös kasvien hoidossa on varmasti lähes yhtä monta tapaa kuin on hoitajaa. Kastelun määrä riippuu monesta osatekijästä. Ruukku: altakastelu, muovi, savi & lämpötila & mullan laatu: hyvin läpäisevä, vettä pidättävä & valon määrä. Minulla kun kaktukset (en puhu nyt lehtikaktuksista) siirtyvät terassilta sisälle, lämpötila on makuuhuoneessamme noin 25 astetta, patterin läheisyydessä se voi olla korkeampikin ja lisänä kuuma ilmavirta patterista. Kasvit ovat kaktusmullassa (läpäisevä) ja saviruukussa (kosteus haihtuu helposti) Ikkunat ovat etelään, mutta talvella valo ei riitä kaktuksille, vaan lisänä on myös tehokkaat kasvivalot. Eli yhdistelmä kuuma ja valoa = normaali kastelu noin kahden viikon välein. Keväällä siirrän kaktukset terassille. Lämpötila on 5-10 asteen tietämillä alkukeväästä, silloin vähennän kastelun noin kertaan kolmessa viikossa, kasvivalot siirtyvät kaktusten mukana terassille eli valoa riittää. Kun ulkolämpötilat nousevat 15-20 asteen tietämille (päivisin etelään olevalla lasiterassilla lämpötilat ovat helposti 35 astetta auringon paistaessa), lisään kastelua taas rytmiin noin kerran viikossa / kerran kahdessa viikossa. Kun syksy tulee ja lämpötilat tippuvat alle 10-15 asteen, vähennän kastelun noin kerran kolmessa viikossa tapahtuvaksi kunnes taas nostan ne sisälle ja lisään kastelua lämpötilan takia. Eli summa summarum, oikeaa neuvoa ei mielestäni ole, vaan sinun täytyy miettiä kaktuksesi alkuperäisiä olosuhteita (kaktuksia on monenlaisia, minulla esim. opuntiat läpi talven ulkona) ja sitten kotisi olosuhteita ja suhteuttaa kastelu sen mukaan. Minusta lämpimässä ja pimeässä (kasvivalojen kanssakaan valon määrä ei edes lähentele kaktuksen kotimaan valomääriä) ilman kastelua pitäminen ei edistä kaktuksen viihtyvyyttä tai kukintaa (mikä on minulle itselleni tärkeää).

      Poista