tiistai 9. helmikuuta 2016

Marraskuunkaktukset ja soilikit

Marraskuunkaktukset ja soilikit kukkivat


5 kommenttia:

 1. Hei! Osaisitko auttaa? Minulla on marraskuun kaktus, pistokkaana saatu ehkä 6 v. vanha. Se nuupottaa alakuloisena, on hailakan vihreä ja kärkilehdet ovat purppuran väriset. Mikä voisi olla vialla? Liika kastelu, liika aurinko, kasvitauti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras arvauksen on, että se kärsinyt kuivuudesta ja aurinko on päässyt paistamaan siihen. Nuo kestävät aika huonosti kuivuutta. Toki voit kääntää ruukun ylösalaisin ja tarkistaa juurten kunnon. Onko multa kuivaa /märkää, onko juuria laisinkaan jäljellä?

   Poista
 2. Unohdin myös sanoa, että se on tiputtanut joitakin oksia. Mikään osa kasvia ei vaikuta nahistuneelta. Kuivuutta en luule syyksi, koska on saanut kerran viikossa runsaasti vettä ja ei ole siitä piristynyt ehkä huonontunut... Ajattelin pitää taukoa kastelusta ja siirtää hämärämpään paikkaan... Hyvä tietää, ettet ajattele kasvin sairastuneen. Kiitos avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla marraskuukaktukset tekevät joskus tuota. Voi sillä olla joku tautikin, jos kuivuus ei ole syynä. Joskus kasvini on tiputtanut kaikki oksat, mutta lähtenyt juurista uuteen kasvuun.

   Poista
 3. 2 viikon kuivuudesta selvisi hyvin tai ei siis mitään muutosta näy. Oksia tosin ei ole enää tiputtanut.

  VastaaPoista